"Etsy" האתר לקנייה ומכירות של עבודות יד הגדול בעולם
עולם המכירות הופך בשנים האחרונות להיות יותר מקוון ויותר גלובלי. בתחילה האתר המרכזי שהציע שירותי מסחר בינלאומיים היה האתר e-Bay, אתר שמאפשר לאנשים מרחבי העולם להציע פריטים למכירה, ולאחרים לשוטט בין ההיצע ולקנות ישירות מהמוכרים את הפריטים השונים. אתרים דוגמת e-Bay מציעים אינסוף גיוון ואופציה לבצע חיפוש מורכב, אבל מלבד היותם אתרי מסחר הם חסרי מיתוג המאפיין את סחורת האתר. בנוסף אליהם, החלו להתפתח בשנים האחרונות אתרי מסחר ממוקדים, הפונים לקהלי יעד שונים בתחום מסוים. אחד האתרים הפופולריים בסגנון זה, שנפתח עוד בשנת 2005 אך עדיין אינו מוכר דיו בארץ, הוא האתר אטסי (Etsy.com) המציע למוכרים ולקונים פלטפורמת מסחר מקוונת למוצרי וינטאג', עבודות יד ומוצרים ליצירת יצירות אמנות.
איך כל העסק הזה שנקרא אטסי פועל?
האתר Etsy.com מהווה פלטפורמת מסחר. בניגוד לאי-ביי, לא תמצאו כאן שיטות מסחר מתוחכמות דוגמת מכירות פומביות או קבוצתיות. האתר מתנהל בצורה פשוטה בהרבה, באמצעות חשבון פייפל (PayPal). גלשתם באתר, ראיתם משהו שמצא חן בעיניכם, שילמתם באמצעות חשבון הפייפל והמוכר כבר ישלח לכם ישירות את המוצר לביתכם.
באנגלית קיים מושג נפוץ הנקרא Windows Shopping, בעברית תל אביבית של פעם קראו לזה להזדנגף – בילוי הכולל שיטוט בין חנויות בעלות חלונות ראווה מושקעים, שלעתים יכול להסתיים ברכישה, ולעתים לא. הבילוי באטסי הוא דומה, אבל מקביל יותר לשיטוט ביריד האמנים בעכו או סיור בנחלת בנימין בימי שישי. בדומה לאתרי מכירות אחרים, גם כאן ניתן לערוך חיפוש, אולם כאן קיימות אפשרויות חיפוש שלא מוצאים במקומות אחרים. חיפוש כזה למשל הוא חיפוש לפי צבע – לא משנה מה, אבל העיקר שיהיה בצבע מסוים. שיטוט חלונות נפוץ נוסף הוא שיטוט אוצרות. כל בעל חנות יכול להקים מעין "אוצר" או אוסף של תמונות מוצרים מחנויות שונות. מדי שבוע מתפרסם אוסף כזה בדף הראשי ומאפשר חשיפה למגוון החנויות הוירטואליות שהופיעו בו.
ומבחינת האמנים והעצמאים?
כל אחד יכול להקים חנויות מקוונות באתר בחינם. העלאת מוצר למכירה תעלה לאמן 20 סנט למוצר, והאתר גובה 3.5% ממחיר המכירה. יתרת ההכנסות מגיעות ישירות לבעל החנות. למרות שמדובר באתר, חנות מקוונת, אסור לטעות. תחזוקת החנות והצלחה
תלויים במידה רבה בעבודה קשה של בעל החנות. יש לדאוג לחלונות ראווה מתאימים ואטרקטיביים, להחליף תצוגות, לטפל בשיווק ובמכירות, להפגין נוכחות ולקדם את החנות במגוון רשתות חברתיות, כולל האחת שנפתחה באתר אטסי עצמו כדי לקדם את התקשורת והיחסים בין המוכרים לקונים באתר.
במידה ובעל החנות מצליח להתבלט בין התחרות הקשה בחנויות באתר, מדובר בחשיפה משמעותית לקהל עולמי, הגדלת נתח השוק ויכולת השתכרות יפה, בין אם כהכנסה נוספת או כהכנסה ראשית לבעל החנות.
כתיבת תגובה