לבלות עם הילדים באוגוסט מבלי לחרוג מהתקציב – איך עושים את זה?
חודש אוגוסט הוא לרוב הזמן לבלות יחד עם הילדים- הקייטנות נגמרות וההורים לוקחים חופש מהעבודה. זאת הזדמנות לזכות לזמן איכות עם הילדים, מה שלא מספיק מתאפשר לנו ביומיום. בעקרון זה אמור לעורר בנו שמחה (הרי אנחנו אוהבים את הילדים שלנו), אך בפועל לא מעט הורים מביטים אל לוח השנה בדאגה- מה נעשה עם הילדים בבית חודש שלם וכיצד נסיים את החופשה ללא מינוס בבנק?
פעילויות לילדים
באתר יצירה תמצאו 62 פעילויות לילדים
תכנון מראש
מומלץ לתכנן מראש כיצד אתם רוצים לבלות את הזמן ביחד עם הילדים בחופש. כך תוכלו להימנע ממצב בו אתם קמים בבוקר ולא יודעים כיצד להעביר את היום בשלום. תכנון מראש יכול להחליף את הלחץ בשמחה והתרגשות מתוכניות שונות שמצפות לכם. כמו כן, תכנון מראש יכול לעזור לכם להוריד עלויות- למשל, אם אתם מחפשים מבצעים לאילת באוגוסט או טיסות לחו"ל, כדאי לעשות זאת כמה חודשים מראש. קחו דף ועשו סיעור מוחות של רעיונות שונים. אם הילדים גדולים יותר, מומלץ לשתף גם אותם בתהליך התכנון.
כיצד תדעו שאתם לא חורגים מהתקציב? קודם כל, כדאי לבדוק מה התקציב שתרצו להקדיש לבילויים בחופשת הקיץ. בקביעת התקציב בדקו- מה מצב חשבון הבנק שלכם, מהן ההכנסות הצפויות בחודשים אלו ומהן ההוצאות השוטפות הנוספות. עשו רשימות של רעיונות לפי קטגוריות: פעילויות חינמיות או בעלויות נמוכות ופעילויות שכרוכות בעלויות גבוהות יותר. לגבי הקטגוריה השנייה בדקו- כמה זה עולה ומה הסדר עדיפויות שלכם ושל הילדים. יתכן שלא כל הרעיונות יוכלו לצאת אל הפועל. קחו בחשבון שתמיד יש עוד הוצאות שלא צפויות מראש, כך שכדאי לא להגיע עד הגבול העליון של הסכום שהקצבתם לעצמכם.
מי שלא אוהב להתעסק בהרבה חישובים, יכול גם לקחת החלטות אינטואיטיביות- למשל, ברור לכם שאתם יכולים להרשות לעצמיכם ללכת לברכה פעם בשבוע, אך חופשה במלון חמשה כוכבים היא מעבר לתקציב. אם בכל זאת היציאה לנופש משפחתי חשובה לכם, אפשר לתכנן כיצד להגשים משאלה זו. למשל, פריסה לתשלומים במהלך החודשים הקרובים. אך היזהרו, אימוץ השיטה "נקנה עכשיו נשלם אחר-כך" גורמת למשפחות רבות להיכנס למינוס בבנק, כאשר אין תכנון מסודר של הוצאות מול הכנסות.
מעבר להוצאות, התכנון צריך לקחת בחשבון את גיל הילדים, את תחומי העניין שלהם וגם שלכם.
פעילויות בבית
יש הרבה פעילויות שניתן לעשות יחד עם הילדים בבית, כאשר מרביתן ללא עלויות גבוהות. למשל: פעילויות יצירה מחומרים ממוחזרים, עיצוב חדש של חדר הילדים, להזמין הביתה חברים מהכיתה או מהשכונה, קריאת ספרים, משחקים, הכנה משותפת של מאכלים אהובים (כדורי שוקולד, פיצה, סלט פירות), יצירת גינת ירק בחצר הבית או במרפסת ועוד. אפשר גם לשלב בתוכנית היומית שעה של משחקי מחשב או צפייה בטלוויזיה, אך תצטרכו לדעת לשים גבולות על מנת למנוע שהייה ממושכת מול המסך. אם אין בבית כמה אחים בגילאים קרובים, כדאי ליצור כמה שיותר תוכניות יחד עם חברים. תגלו שכאשר יש להם אחד את השני הם פחות צריכים את תשומת הלב שלכם, וגם המשחק שאתמול אמר שמשעמם אותו הופך מחדש להיות מעניין.
ילדים מטבעם סקרנים לחקור את העולם הסובב אותם וללמוד דברים חדשים. כך שלמידה יכולה להמשיך מעבר לכותלי בית-הספר. תוכלו לעודד את הילד לבחור תחום שמעניין אותו ולהתעמק בו במהלך חופשת הקיץ, עם ליווי שלכם. עד גיל שבע, כדאי לעודד ולאפשר לילד ליצור משחקי דמיון- משחקי תפקידים ועוד. אם יש לכם גינה או חצר נצלו אותה- אפשר לשים ברכת מים קטנה, לבנות בית על העץ ועוד.
פעילויות מחוץ לבית בחינם או בהוצאות נמוכות
כדאי למצוא את האיזון הנכון בין פעילויות בבית ומחוץ לבית, כך שלא יקרה מצב שהילד לא יוצא מהבית במשך כמה ימים. אפשר לצאת לפרק או לגינה הציבורית הקרובה לבית, לבקר חברים, לצאת לטיול אופניים בשכונה, לנסוע לים, לצאת ליום טיול בשמורת טבע ועוד. ילדים אוהבים להיות בטבע, כך שאם יש באזור המגורים שלכם חורשה, יער, מעיין או חוף ים זה יכול להיות בילוי מושלם עבורם. הם לא צריכים הרבה בשביל ליהנות- התבוננות בקן נמלים או זריקת אבנים לברכת מים יכולה להיות בהחלט מספקת בגילאים מסוימים.
כיוון נוסף הוא פעילות התנדבותית משותפת, בהתאם לתחומי העניין של הילד. למשל, אם הילד אוהב בעלי-חיים אפשר להתנדב בצער בעלי-חיים או בארגונים נוספים המטפלים בכלבים וחתולים ללא בית. ארגונים רבים שמחים לקבל ילדים כמתנדבים, כאשר הם מגיעים בליווי ההורים.
אם בשכונה שלכם יש מתנ"ס או גינה קהילתית, תוכלו לבדוק אלו פעילויות מוצעות לילדים. אפשר גם ליזום פעילויות בשכונה, כגון הפנינג עם שוק קח-תן והפעלות לילדים.
פעילויות מחוץ לבית שכרוכות בהוצאות כספיות
בקטגוריה זו כלולות פעילויות כגון: ביקור במוזאון, הצגות ילדים, קולנוע, ברכה, אטרקציות שונות כגון לונה-פרק, משחקיות בתשלום, חוגים שונים וגם נופש משפחתי בארץ או בחו"ל. בקניונים מציעים הפעלות בחינם לילדים, אך סביר להניח שביקור בקניון יסתיים בקניות ובהוצאות שלא בהכרח תכננתם מראש.
החופש הגדול יכול להיות זמן לפתח תחביב או תחום עניין חדש, כגון ללמוד לנגן בכלי נגינה . כאשר מדובר בהגשמת משאלת לב או חלום של הילד, אתם תרגישו שההשקעה הכספית משתלמת.
כתיבת תגובה