רשת האינטרנט והרשתות הוירטואליות מספקות מגוון של כלים ואפשרויות הצגה של יצירות האמנות שלכם ושל ילדכם לעולם – החל מגלריות וירטואליות המיועדות לאמנים מצליחים וכאלו שהם בתחילת דרכם, וכלה באתרים המאפשרים שיתוף יצירות הילדים מהגן עם משפחה וחברים. על מה כדאי לחשוב לפני שמתחילים לשתף?
לחשוב על המטרה
לא לכולם מטרה דומה ברצון לשתף את יצירות האמנות ברשת. נקודת ההתחלה של פרויקט הרשת והאמנות האישית הוא משותף, יחד עם זאת – הבנה של המטרה לשמה תרצו לשתף את יצירות האמנות ברשת. מדובר במשימה חיונית שאינה דורשת דבר מלבד חשיבה, ואולי עריכת רשימה. קיים הבדל מהותי בין מי שמקווה להתפרנס מהעלאת יצירות האמנות לרשת ובין מי שמחפש להשוויץ ביכולות של הילדים ולשתף את ציורי הגן עם המשפחה והחברים.
אלו לא שתי המטרות היחידות הקיימות. יהיו מי שירצו להתפרסם או לקבל תגובות וביקורות על אמנותם, יהיו מי שירצו להפיק אביזרים פרקטים מאמנותם או אמנות ילדיהם ויש את מי שמחפש לחסוך מעט מקום בבית ובכל זאת לשמר את היצירות שהילדים חוזרים איתן יום יום מהגן.
כאשר קובעים מטרה ניתן לפרק אותה למסקנות מתבקשות. לדוגמה, מי שמעוניין במכירת אמנות או חפצים הנגזרים מאמנותם או אמנות ילדיהם, זקוק לאתר שידע לא רק להציג את היצירות אלא גם להתממשק למנגנון ניהולי באמצעותו ניתן יהיה למכור את היצירות הללו. דוגמה נוספת היא אלו המעוניינים להתפרסם באמצעות הרשת. יש צורך לחשוב על אסטרטגיה שכוללת לא רק את העלאת התמונות לאתר, אלא גם ידאגו שהאתר יהיה נגיש למנועי חיפוש וניתן יהיה למצוא אותו בקלות.
הכירו את השטח
הרשת מכילה מגוון רחב של הזדמנויות ואפשרויות לפרסום יצירות אמנות החל מגלריות וירטואליות הכוללות אוצרים של ממש, דרך אתרים ודפי פייסבוק וכלה באתרים ייעודיים המאפשרים שיתוף או מכירה של חפצי אמנות.
דוגמאות לגלריות וירטואליות הקיימות ברשת הן גלרינה וקרטינקארט, והן לא היחידות. לכל גלריה יש את הסגנון הייחודי המייחד אותה ואת חפצי האמנות המתאימים לה. חיפוש בין אתרי הגלריות הוירטואלי יעזור לצמצם את המבחר לאותן גלריות התואמות את האומנות אותה תרצו לפרסם מבחינה סגנונית, תוכנית ועיצובית.
אתרים מסוג שונה הם אתרים בהם ניתן למכור חפצי אמנות. דוגמה לכך היא אטסי – שוק חנויות וירטואלי המתמחה בחפצי אמנות ביתיים.
לעיתים המטרה העיקרית היא השיתוף – כאן כדאי להקים דף פייסבוק, להעלות תמונות לאינסטגרם ולפתוח לוחות בפינטרסט או ברשתות חברתיות אחרות עם זיקה לאמנות וליצירה – רשתות חברתיות אשר יאפשרו לכם גם לשתף את יצירות האמנות, גם לצבור לייקים ותגובות עם היצירות שתפרסמו.
לתפוס את הפינה שלכם
"אין כמו בבית" אמרה דורותי בסופו של המסע בדרך הלבנים הצהובות, והדבר נכון גם בכל הקשור לאינטרנט. הקמת אתר עצמאי תאפשר חופש בחירה ושינוי – להציג את היצירות שתרצו בדיוק באופן שתרצו, לאפשר שיתופים ולייקים, למכור, לפרסם – והכל בשליטתכם. סיבה נוספת טובה להקים אתר שלכם היא כי אתר כזה ניתן לשווק ברשת בצורה אפקטיבית: לפרסם לינק לאתר במקומות שונים רלוונטיים בהם אתם מבקרים, לקשר לדף הפייסבוק או דפי אי
רועים, לשמור את שמות המתעניינים, ועוד.
בניית אתר אינה משימה פשוטה למי שאין את הכלים המתאימים, אך היא גם אינה מורכבת מאד. קורס עיצוב ובניית אתרים יכול להכשיר אתכם להקים את האתר בדיוק על פי רצונכם ולא פחות חשוב- יתן לכם את הידע להמשיך לעדכן אותו בצורה שותפת, תוכלו להכניס עיצוב המתאים בדיוק לאופי היצירות המוצגות בו ולמטרות האתר.
הרשת היום מאפשרת שיתוף יצירות אמנות, שלכם או של ילדיכם, עיצוב תצוגה בהתאם לרצונותיכם וצרכיכם, וקבלת מגוון שירותים משלימים כהדפסה על חולצות, הפקת אלבומי יצירות פיסיים קשיחים, או יצירת אלבומים מקוונים. ותמיד כדאי לזכור שאם תרצו – אין זו אגדה.
כתיבת תגובה