קורס צילום
1. החזק את המצלמה באופן יציב.
הבעיה בהרבה תמונות הינה שהן מטושטשות. הימנע מרעידות של המצלמה על ידי החזקתה באופן יציב. השתמש בשתי הידיים, הנח את המרפקים שלך על החזה או השתמש בקיר לתמיכה.
2. כאשר אתה מצלם, התמקם כך שהשמש תהיה מאחוריך.
חלק גדול מהצלחתו של הצילום טמונה בתאורה. לכן, כאשר אתה מצלם חשוב תמיד איך האור מכה במושא הצילום שלך. הדרך הבטוחה ביותר לביים צילום מוצלח הינה להתמקם כך שהשמש תהיה מאחורי אחד הצדדים שלך בזמן שאתה מצלם. צורת תאורה זו מבליטה צבעים וצללים והזווית הקלה שהיא יוצרת מבליטה מעט צל, היוצר מרקם וצורה ייחודיים לתמונה.
3. פשטות.
כלל זה אומר למעשה שעליך להקפיד שהפריטים המצולמים בתמונה שלך יהיו פשוטים יחסית. פשטות היא אחד האלמנטים החשובים ביותר בצילום. כצלם, עליך לתת למצלמה לפשט עבורך את מה שאתה רואה מולך. כאשר אתה מתחיל מפריים עמוס מאוד בפרטים, עליך לפשט אותו בכך שתוציא חלק מהאלמנטים או מהפרטים. תוכל לעשות זאת על ידי התקרבות פיזית אל מושאי הצילום או על ידי שימוש בעדשת טלה-פוטו בעזרתה תוכל לעשות זום וליצור צילום מרוכז ופשוט יותר. כאשר אתה מצלם אדם, למשל, צלם את פניו בלבד, בניגוד לצילום של כל הגוף.
4. אל תאפשר להסחות דעת לחדור אל התמונה.
אל תחשוש מלהשתמש בכל המרחב שבתמונה שלך. אם ברצונך לצלם דבר מה, אין כל בעיה שהאובייקט המצולם יתפוס את כל הפריים ללא כל רקע מאחוריו.
5
אחת מהטעויות הגדולות שרוב הצלמים עושים היא לא להתקרב מספיק אל מושא הצילום שלהם. הצילומים הטובים ביותר הם הפשוטים ביותר. לכן, התקרב והרחק כל אי-סדר מהתמונה.
יש לציין כי בעת צילום אנשים אין צורך לכלול בצילום שלך את כל הגוף. אם תסתכל על רוב הצילומים בהם מופיעים אנשים, תבחין כי ברובם לא מופיע כל הגוף. התקרב, מלא את הפריים בפני האדם או אפילו בחלקם בלבד. הענק לצילום שלך עוצמה. השתמש בזום על מנת ליצור תמונה מלאה יותר.
6. בחר פורמט.
הדרך שבה אתה מחזיק את המצלמה שלך משפיעה על האלמנטים אשר הופכים למודגשים בצילום שלך. על מנת לצלם דברים גבוהים (יערות, קתדרות וכו'), צילום אנכי מדגיש גובה. השתמש בצילום מאוזן (המצלמה במצב רגיל) על מנת להדגיש את הסחף הדרמטי של ההרים, למשל.
7. כלול אנשים בצילום.
אמנם מעניין לצלם צילומים של נוף אך תמונות אלה עלולות להיות משעממות. כלול בתמונה חלק מחבריך, מכריך, משפחתך או אפילו עוברי אורח על מנת להוסיף לתמונה עניין אנושי. אם אין אף אחד בסביבה, כלול את עצמך בתמונה על ידי השימוש בטיימר האוטומאטי.
8. הוסף עומק לתמונה.
איננו רוצים שהאדם הצופה בתמונה שצילמנו יחשוב שהוא מתבונן בתמונה שטוחה אלא בתמונה בעלת שלושה מימדים. על ידי הוספת אדם, מכונית או כל דבר בעל גודל מוכר וידוע לתמונה, אנו למעשה מדגישים את גודל הנוף שצילמנו ואת עומקו.
אם אתה מצלם תמונת רקע, כגון הרים, כלול אלמנט חזק בקדמת התמונה, למשל אנשים. אם אתה מצלם אנשים, הוסף מאחוריהם אלמנט מטושטש יותר אשר אינו נמצא בפוקוס (על ידי שימוש בצמצם רחב ופתיחת תריס איטית).
השתמש בעדשה רחבה כדי ליצור עומק גדול מאוד בתמונה. בשימוש בעדשת 20-28 מ"מ, התרחק רק מעט מהאובייקט שאתה מצלם.
לחילופין, באפשרותך לבטל כל עומק בתמונה על ידי שימוש בעדשה ארוכה. עדשה זו מרכזת את האובייקט המצולם, וגורמת לתמונה להיראות שטוחה.
9. שים לב לקומפוזיציה.
הקומפוזיציה היא מרכיב חשוב ביותר ביצירת תמונה מושלמת. טכניקה טובה הינה לחלק באופן דמיוני את התמונה לשלוש, הן אנכית והן מאוזן.המקום בו קווי החיתוך הדמיוניים מצלבים הוא המקום האידיאלי למיקום אובייקט הצילום. על ידי הצבת האובייקט באחד ממקומות אלו, אתה מדגיש אותו. כמו כן, ניתן להשתמש בנקודות המפגש הדמיוניות כאשר יש יותר מאובייקט צילום אחד בתמונה. להרחבה בנשוא זה ראו "קומפוזיציה בצילום".
10. תאורה.
הצב את השמש באחד הצדדים מאחוריך. אם התאורה היא בהירה, הצב את אובייקט הצילום בצל והשתמש בפלאש הידני על מנת להוסיף אור לתמונה. לעיתים, מיקום אור השמש מאחורי אובייקט הצילום נראה דווקא טוב, כיוון שהוא יוצר הילה בשיער של האדם המצולם ומדגישאת צורתו מתוך הרקע.
אם אתה מצלם בתוך חלל סגור ומשתמש בפלאש, הקפד 'להקפיץ' אותו מקיר או תקרה על מנת ליצור תאורה טבעית יותר. פלאש אשר מחזיקים אותו ביד, בנפרד מהמצלמה, הוא הטוב ביותר לביצוע משימה זו כיוון שניתן למקם אותו במרחק מן העדשה ובכך למנוע אפקט עיניים אדומות.
נסה לצלם רק כאשר השמש זורחת, בשעות הבוקר המוקדמות, בשעות אחר הצהריים המאוחרות וכאשר השמש שוקעת- בשעות אלו הזווית הנמוכה של השמש מפיקה צבעים עשירים וחמים וצל ארוך. הימנע מצילום בצהריים וכאשר הואר הוא מאוד 'שטוח'.
11. חפש אחר פרטים מעניינים.
זה תמיד מפתה להשתמש בעדשה רחבה ולהכניס את הכל אל תוך הפריים. אולם, פריים עמוס יכול להיות עמוס מידי ואתה תאבד את העוצמה שבתמונה. במקום, השתמש בעדשה ארוכה יותר והתקרב אל האובייקט באמצעות הזום. צלם רק את הפריטים המעניינים והייצוגיים ביותר. צילום של עץ שלם נראה פשוט כמו עץ שלם. אולם, צילום של הבסיס הרחב של העץ בלבד, עם אדם בפריים להענקת קנה מידה, הינו עוצמתי יותר.
12. מסגור.
חוק המסגור אומר כי על ידי שימוש נכון במסגרת טבעית ניתן להוסיף לתמונה משמעות ועוצמה. המסגרת הטבעית יכולה להיות כל דבר- שיחים, חלונות, עצים או אפילו כניסה מדלת. כאשר משתמשים בכלל זה יש להיות בטוחים כי מתמקדים בזמן הצילום באובייקט החשוב ביותר בתמונה ולא באובייקטים הממסגרים אותו. רצוי להשתמש בצמצם צר כאשר משתמשים בכלל זה, על מנת ליצור עומק שדה גבוה.
13. צבע, קונטרסט ומרקם.
צבע: תמונות טובות הן אלו העושות שימוש נכון בצבע. חפש אחר אובייקטים המכילים צבעי יסוד (כחול, אדום וצהוב). הימנע מהדפסי צבע, שמור על התמונה פשוטה. אור שמש בהיר של אחר הצהריים יוסיף אור חם ועדין לתמונה. לחילופין, חפש מקומות צילום אשר קיים בהם גוון אחד של צבעים (כגון, אדום, בורדו, ורוד או חום) או אפילו צבע אחד בלבד. דבר זה הופך את התמונה לרגועה והעיניים משחקות עם הגוונים השונים בתמונה.
קונטרסט: חוק הקונטרסט אומר כי אובייקט צילום בהיר חייב להיות מצולם כנגד רקע כהה ולהיפך.
מרקם: חוק המרקם יכול להוסיף מידה רבה של עניין לרוב התמונות. כאשר אנשים רואים מרקם בתמונה הדבר יכול להצית את דמיונם ולהפוך את התמונה למציאותית יותר. השימוש במרקם יהיה מצוין כאשר מצלמים סלעים, קירות, משטחים, ידיים או אפילו עלים. על מנת ליצור מרקם נסו לארגן את התמונה שלכם כך שהאור מגיע מן הצד ועל כן מטיל צל במקומות מפתח בתמונה.
כתיבת תגובה