במציאות של שנות האלפיים, הגבולות בין עבודה לבית כבר מזמן אינם נוקשים. הטכנולוגיה מאפשרת לעובדים להיות זמינים בכל זמן ולמידע להיות נגיש בכל זמן. רבים מאד עובדים מהבית, או לוקחים עבודה הביתה וכדאי להקדיש מחשבה לסביבת העבודה שלנו כאשר אנחנו בבית.
אנשים העובדים מהבית, אם יש להם אפשרות, מעדיפים לפעמים ליחד חדר נפרד לעבודה – סטודיו או חדר עבודה, חדר סגור ותחום המוקדש כולו לצרכי העבודה. אולם יש המעדיפים, משיקולים של מקום או סגנון חיים, לשלב את פינות העבודה בבית. מאמר זה יתמקד באפשרות השניה – חללי עבודה בתוך הבית עצמו.
למה זקוק חלל העבודה הביתי?
התשובה כמובן תלויה באופי העיסוק. נציע כמה אפשרויות ועליהן תוסיפו אתם את הצרכים היחודיים שלכם.
מחשב, טלפון, פקס – גם אם אתם משתמשים במחשב נייד ומכשור אל-חוטי כדאי לתכנן את פינת העבודה ליד קיר ובו שקעי חשמל ותקשורת.
נוחות ישיבה – אם אתם עובדים מהבית שעות מרובות לא די בכסא שגררתם מהמטבח, אתם צריכים כסא נוח, מותאם לסוג העבודה שלכם, לצורת הישיבה ולעבודה ממושכת. אם אתם מקימים פגישות עבודה בבית אתם זקוקים אפשרות לשבת בנוחות עם אדם נוסף.
מקום אחסון – מדפים לקלסרים, מגרות לתיוק, ארון לחומרים. בהתאם לסוג העבודה שלכם אתם זקוקים לחלל לאחסן ולארגן דברים להם אתם זקוקים. בפינת עבודה ביתית, יותר מאשר בחדר עבודה ובמשרד, יש חשיבות לצמצום וארגון אופטימלי. ניצול של הגובה, ניצול של שטחים מתחת לריהוט, אירגון שיאפשר שימוש מירבי במרחב בלי שפינת העבודה "תגלוש" לחלקים אחרים בבית.
קיר השראה – כדי לאפשר לעצמכם להכנס לאוירה של עבודה כאשר אתם בבית אתם זקוקים למשהו שיכניס אתכם לאוירה. בין אם זה לוח שעם עם תזכורות, קיר עם התעודות שלכם, תמונה שקשורה לתחום עיסוקכם, משהו שמזכיר לכם שעכשיו אתם "בעבודה" גם אם זה בתוך הבית.
פרטיות יחד עם השתלבות במרחב המשפחתי
אם אתם גרים לבד, או עובדים רק כאשר אתם לבד בבית, אינכם זקוקים ליצור חיץ מההתרחשות בבית. אבל אם אתם עובדים בשעות שונות, שבחלקן יש בבית עוד התרחשות, כדאי לתכנן את פינת העבודה כך שיש בה חציצה, אפילו חלקית, מהמתרחש. מחיצה נמוכה הבולעת רעשים, עציץ גדול המגדיר חלק מהפינה, שולחן פינתי המאפשר התמקדות – אלה יעזרו לכם ליצור ניתוק מסוים מההתרחשות. ואולי אתם דוקא רוצים ליצור את ההשתלבות במרחב, להציץ מבפינת העבודה אל פינת המחשב של הילדים, אל המטבח או אל הטלויזיה. תכננו את הפינה תוך יצירת האיזון הנכון לכם בין התנתקות להשתלבות במה שסביבה.
אילוצים, התמקדות
כמו בכל דבר, סביר להניח שגם בתכנון פינת עבודה בתוך הבית אתם מוגבלים על ידי אילוצים. אילוצים של שטח ומקום, אילוצים של מבנה החלל, אילוצים של סוג הדברים אותם אתם צריכים שפינת העבודה תכיל. נסו להתמקד. כמה שפחות רהיטים, כמה שפחות אביזרים, כמה שפחות ניירת. פינת העבודה הביתית יכולה להיות שולחן מחשב מתגלגל שזז אתכם ממקום למקום, ושידת מגרות קטנה על גלגלים. בחנויות הריהוט היעודיות ניתן למצוא שלל פתרונות ליצירות עמדות עבודה מינימלסיטיות, ובמקרה הצורך גם שולחן המטבח יכול לעשות את העבודה.
כתיבת תגובה