גיל ההתבגרות מאופיין בשינויים רבים. הגוף משתנה והאישיות מתעצבת. החדר הוורדרד של הילדות כבר אינו מתאים ודרוש עיצוב חדש. הנה כמה טיפים בעיצוב חדר לנערה מתבגרת.
אופי וסגנון
נדמה שלא מזמן היא נולדה, תינוקת מתוקה, ונהניתם לעצב את חדרה לפי טעמכם. עכשיו היא כבר גדלה, ויש לה רצונות ודעות משלה. הגיע הזמן לשחרר מעט. לכל נערה אופי וסגנון משלה, והחדר, כמקומה הפרטי, ישקף זאת. עיצוב החדר יכול להיות תהליך כיפי של שיתוף פעולה בין ההורים לנערה המתבגרת. תנו לה להחליט, אך שמרו לעצמכם את הזכות להטיל וטו. אולי לא תרצו גרפיטי על הקירות, אך תסכימו שהיא תבחר את התמונות והפוסטרים היא רוצה לתלות בחדרה. כך יווצר חלל שיהיה לה נעים לשהות בו.
חדר חסכוני
לפני שאתם רצים לחנות רהיטים וקונים הכל חדש, חשבו מה תוכלו להשיג בדרכים אחרות. רהיטים חדשים הם לא ידידותיים לסביבה ולכיס שלכם. חיפוש קצר באתר "אגורה" יוכל להראות לכם אלו רהיטים נמצאים למסירה באזור המגורים שלכם. גם ב"יד שנייה" תוכלו למצוא רהיטים משומשים במצב טוב. תוכלו לעשות סדר עדיפויות- אולי חשוב לכם להשקיע במזרן שיהיה חדש ונוח, אך המסגרת של המיטה יכולה להיות משומשת. כך חסכתם כסף וגם עץ אחד פחות שנכרת.
עבור חלק מהדברים תצטרכו להשתמש בבעלי מקצוע אבל יש גם הרבה דברים שתוכלו לעשות בעצמכם. למשל, לבנות מדפים או לצבוע מחדש את החדר. כאן זה המקום לתת דרור ליצירתיות שלכם, או של הנערה. לדוגמה, תוכלו להכין שרפרף מגניב לחדר מבקבוקי פלסטיק מצופים בשכבות מודבקות של גזרי עיתון , הנצבעות לפי הטעם. זאת פעילות נפלאה למחזור וגם לזמן איכות הורה- ילד. גם רהיטים קיימים יוכלו לקבל מראה חדש בשיטה זו. אם הכיוון של "עשה זאת בעצמך" מושך אתכם (או את הנערה), אפשר להירשם לקורס בניית רהיטים מקרטון. תקבלו רהיטים בדיוק לפי טעמכם, בעלות אפסית, קלי משקל ועל כן נוחים להעברה ממקום למקום.
מיקום הרהיטים
הדבר הראשון שאנו רוצים להשיג בסידור חלל החדר הוא פונקציונליות ונוחות. לרוב, הרהיטים שנרצה לכלול בחדר הם מיטה, ארון בגדים, שולחן עבודה, מחשב, ואולי גם מדפים לספרים ואביזרים נוספים. מיקום הרהיטים בחדר הוא לא רק החלטה אסתטית, אלא גם פונקציונלית.
מיקום המיטה למשל, יכול להשפיע על איכות השינה בלילה. אפשר לעשות ניסיונות שונים ולראות מתי השינה משתפרת. שינה עם הראש קרוב לדלת לרוב אינה נותנת תחושה נוחה. את שולחן העבודה תרצו למקם כך שהאור מהחלון יגיע אליו מזווית הנוחה לקריאה וכתיבה במשך היום.
אל תשאירו את הקירות חשופים/ בודדים
קירות יכולים להיות הדבר המשעמם ביותר או המגניב ביותר. לא חייבים לצבוע את כל הקיר מחדש. אפשר לרכוש פחיות צבע קטנות ולהכין שבלונות, למשל בצורות גאומטריות שונות. כך תקבלו מראה יפה ומענין שמוסיף צבע וחיים לחדר.
על הקירות ניתן לתלות פוסטרים של הלהקה האהובה ואף תמונות שהנערה ציירה בעצמה. אם אתם דואגים מקילוף הקירות, ניתן לקנות לוח שעם לגזרי תמונות שמתחלפות. מראה על הקיר מגדילה את החדר וגם שימושית.
כיצד לשמור על הסדר
אחד המקומות שמתבלגנים בקלות הוא שולחן הכתיבה. את כל העפרונות והעטים רצוי לשים בתוך מתקן לעפרונות, שניתן להכין למשל מצנצנת. את הניירות ניתן לסדר בקופסאות או בקלסרים עם ניילונים וחוצצים. כאשר המיטה לא מסודרת, זה משפיע על כל החדר.את המיטה אפשר לכסות בכיסוי מיטה, שמסתיר את הבלגן של השמיכות והכריות. את ארון הבגדים אפשר לסדר לפי עונות. את הבגדים והמשחקים שכבר אין צורך בהם ניתן למסור לסניף "ויצו" הקרוב לביתכם או לחנויות יד שנייה.
אביזרים נוספים
המלצה נחמדה היא פינת פופים. רוב הבנות צריכות את המקום שלהן, לשבת לקרוא ספר, לשוחח עם חברות או סתם לשבת ולחשוב על החיים. אפשר לקנות פוף או לקחת מספה ישנה את הכריות, לשים אחת על השנייה, לכסות בבד ועל זה לפזר בובות וכריות למיניהן.
וילון זה דבר שמשפיע על האווירה והתאורה בחדר, גם אותו ניתן לקנות או להכין בעצמכם מסדין או מבד ישן וצבעוני. אפשר לאבזר את החדר גם בלוח שנה ובשלט לחדר שהנערה מכינה בעצמה. דברים קטנים, כמו מובייל מצדפות, יכולים לשנות את מראה החדר.
ככל שיש בחדר יותר דברים שהנערה הכינה ועיצבה בעצמה על-פי טעמה, כך היא יותר תהנה מהחדר החדש שלה.
כתיבת תגובה