חלק לא קטן מהבתים בישראל לוקים בבעיה שהיא כנראה ייחודית לנו הישראלים, והיא חוסר היכולת להפריד בין השימושיות של החדרים השונים בבית. אין משפחה שלא מכירה את הבעיה מחיי היומיום – הילדים מכינים שיעורי בית על שולחן המטבח, את ארוחת הערב אוכלים בסלון מול הטלוויזיה, חדר העבודה מלא בצעצועים וחדר השינה – במסמכים של העבודה. לא לגמרי ברור ממה נובעת חוסר היכולת שלנו לשמור על גבולות ברורים לכל חדר – אולי מדובר בתחושת ארעיות שמלווה אותנו עוד מימי יציאת מצרים שגורמת לנו לחשוב שלא ממש משנה איך הבית מסודר, ממילא יש סיכוי שעוד מעט נעזוב אותו למקום אחר ונתחיל מחדש.
לא משנה אם אתם סטודנטים תפרנים שגרים בדירת חדר ישנה בלב תל אביב, או משפחה מבוססת עם ילדים בדירת גן באחד הפרברים – סידור הבית הוא תמיד משימה כבירה עבורנו, בלי שום סיבה אמיתית. בעזרת כמה טיפים פשוטים ניתן בקלות לשמור על בית מסודר, שהחשיבות שלו עולה בהרבה עצם הכנסת הצעצועים למגרה. בית מסודר משרה אווירה של רוגע על כל בני הבית, ונותן תחושה של מקום בטוח ושלו שאליו אפשר להימלט מכל שאר טרדות העולם. בית מבולגן, לעומת זאת, מכניס את יושבי הבית למצב תמידי של אי סדר נפשי, ויוצר אי שקט מתמיד שמלווה את כל מי שנכנס בפתח הבית. אבל גם אם המצב נראה לכם אבוד, ושלעולם לא תצליחו להשליט סדר בבלגן – אל חשש. הטיפים הבאים יכולים לעזור אפילו לכם.
מקומות האחסון הסודיים
ברחבי הבית שלכם, קטן ככל שיהיה, מסתתרים להם מקומות אחסון נחבאים מן העין שיכולים להכיל לפחות חלק מהניירת והחפצים שבדרך כלל אי אפשר למצוא להם מקום ראוי. כך למשל, את שלל תיקי הגב והיד שבדרך כלל נערמים על הרצפה אפשר לערום באותה הקלות מעל ארון הבגדים או הצעצועים, ולהשאיר בהישג יד רק תיק או שניים שנמצאים כרגע בשימוש. על כל הדלתות של הבית, מעל למנעולים, אפשר לתלות מתלה כיסים, ובו לאחסן את כל החשבונות והמכתבים שהגיעו בדואר, צבעים ועפרונות אובדים של הילדים ושאר פיצפקעס שמתגלגלים בבית, וברגע שהדלת פתוחה – הבלגן נעלם מאחוריה. ובכלל, כדאי תמיד לדאוג לכמה שיותר פתרונות אחסון – החל ממגירות מתחת למיטה, דרך ארונות עם מנעולים בחצר או בכניסה, וכלה במדפים מרובים.
תנועת "השומר"
מי שלא נוהג לסדר את הבית באופן קבוע, כלומר – רובנו, נוטה לשמור, לצבור ולאגור ברחבי הבית אינסוף פריטים שתופסים מקום בלי שום סיבה ומקומם הראוי הוא בפח האשפה. הסתכלו על דלת הפלדלת שלכם – כמה מגנטים של בעלי מקצוע ופיצריות מודבקים עליה? כמה תרופות שפג תוקפן תופסות מקום מיותר בארון התרופות? ספלים חסרי ידית בארון הכלים במטבח או צעצועים שבורים במגרות בחדר הילדים? כל החפצים הללו תופסים מקום יקר ערך שהיה יכול לשמש אתכם עבור החפצים שאתם כן משתמשים בהם, שבינתיים צוברים אבק על מדפים, או סגורים בארגזים שאיש כבר אינו זוכר מה יש בהם. אומנם למדו אותנו שאסור לזרוק שום דבר כי "מי יודע מתי נצטרך", אבל לפעמים צריך לנשום עמוק, ולמרות האינסטינקטים שלנו לעבור על כל הארונות בבית, להוציא מהם את כל החפצים הישנים, השבורים והלא תקינים, ולהשליך אותם לזבל אחר כבוד.
כתיבת תגובה