בחירת שולחן כתיבה לחדר ילדים – גם יפה וגם פונקציונאלי
בחירה של שולחן כתיבה לחדר הילדים בדרך כלל מרגשת מאוד. את ההורים… הילד כבר כותב, הוא מקבל ומכין (לפעמים) שיעורי בית. הוא כל כך גדול! ואכן, חשוב לבחור בחוכמה את שולחן הכתיבה לחדר הילדים. חשוב שתהיה סביבת עבודה טובה, וסביר להניח שהשולחן ישרת אותו שנים רבות – אולי אפילו עמוק לתוך גיל ההתבגרות. אמנם הרבה פעמים הילדים עצמם אינם שותפים להתלהבות או שהם לא מבינים על מה כל הרעש. אבל בכל זאת חשוב שיהיו מעורבים בבחירה, אחרי הכול מדובר בהם.
אז איך אפשר לוודא שהשולחן שבחרנו טוב ואיכותי? ואיך נבחר שולחן שיהיה גם יפה וגם פונקציונלי? הנה כמה עצות שיכוונו אתכם לעבר בחירה מושכלת וטובה יותר:
- סביבת עבודה טובה. ייעודו של שולחן הכתיבה הוא בראש ובראשונה לייצר עבור הילד סביבה טובה, מזמינה ומאפשרת לעבודה. בין אם מדובר בהכנת שיעורי בית, בהתכוננות למבחן או בעבודת יצירה לשם כיף טהור – חשוב שמשטח העבודה יהיה פנוי ומזמין. לכן כדאי לבחון את משטח העבודה, לראות שהוא מספיק גדול, לשבת לידו (הילד, לא אתם) ולראות שהוא בגובה טוב ובאופן כללי שהוא נוח.
- לא להתפשר על איכות. הרבה פעמים אנחנו מתפתים לקנות "את אותו שולחן בדיוק" רק זול יותר. ובכן, לרוב יש סיבה למחיר השולחן. חקרו את המוכר על איכות השולחן: מי בנה אותו? מאילו חומרים הוא עשוי? האם יש עליו אחריות ולכמה זמן? ועוד. אל תתפתו לקנות שולחן מחומרים זולים – בטווח הארוך זה לא משתלם.
- עיצוב שקול. חשוב שהשולחן יהיה מעוצב בצורה שתמצא חן בעיניי הילד. עם זאת, היו שקולים בבחירת העיצוב: ילדים, בעיקר צעירים, משתוקקים לקנות פריטים ורהיטים בהשראת סרטים, גיבורי על, נסיכות וכל מה שמעניין אותם באותו רגע. ההמלצה שלנו היא להימנע מכך, מתוך הבנה שהשולחן יישאר איתנו הרבה אחרי שספיידרמן יפסיק לעניין את הילד. אפשר להסביר לו את זה בעדינות, או לכוון אותו לעבר בחירה בעיצוב מתון יותר. יש שפע של שולחנות כתיבה שיעניקו חיים וצבע לחדר מבלי להתחייב לתוכן מסוים.
- אחסון חכם. השולחן או פינת העבודה צריכים להכיל פתרונות אחסון חכמים, שיאפשרו להחזיק בצורה מסודרת ונגישה את כל חומרי הלימוד והעזרים הדרושים. רצוי שיהיו לו מגירות ולפחות מדף אחד, וכן קיר פנוי שעליו אפשר לתלות לוח (משעם או מחומר אחר). כך אפשר לפרוש באופן אופטימלי את כל מה שדרוש לסביבת עבודה פורייה: ספרים, מחברות, כלי כתיבה, רשימות שצריכות להיות מול העיניים (מערכת למשל, או לוח הכפל) ועוד ועוד. במקרה שמדובר ברהיט משולב – למשל שולחן כתיבה מחובר למדפייה או למיטת קומתיים – כל האזור הופך לפינת אחסון נוחה ויעילה. כדאי לשים לב, כאשר בוחרים בפריט משולב, שאזור העבודה אינו חשוך או "כוכי" מדי.
- תאורה. כל שולחן כתיבה צריך תאורה טובה. כדאי להתחיל מהמיקום של השולחן – רצוי שיהיה ליד מקור אור טבעי (חלון בעברית), מה שלא רק חוסך בחשמל אלא נחשב גם לבריא יותר, ואפילו למעודד עבודה ויצירתיות. מעבר לכך, חשוב שתהיה מנורת שולחן שתהיה גם טובה וחזקה וגם דקורטיבית, ותשתלב בסגנון הכללי של החדר ושל פינת העבודה.
- תנו לילד בחירה. חשוב שהילד יהיה חלק מתהליך הבחירה של השולחן, ושל עיצוב החדר בכלל. שתפו אותו על פי גילו ועל פי יכולותיו, הסבירו לו את המגבלות – הכלכליות, האסתטיות והאחרות, ונסו לגבש ביחד בחירה. זה טוב גם עבורו וגם עבור הקשר ביניכם. ואולי, אבל רק אולי, זה יצמצם את התלונות מפי הילד על אופי או מראה שולחן הכתיבה בעוד שנתיים-שלוש…
בהצלחה!
כתיבת תגובה