עיצוב חדרי ילדים
רק אתמול נולד הילד שלכם, תינוק קטן וחמוד, ופתאום, ללא התראה מוקדמת הוא או היא הולכים לכיתה א'… כל מי שיש לו ילדים מכיר את ההרגשה הזו של הזמן חולף מהר, ושל הילדים גדלים בלי שההורים שמים לב לכך. אך בכל זאת, כאשר הילדים מגיעים לכיתה א', גם אם עדיין לא התרגלתם לכך, יש כמה דברים שצריך לעשות. אחד מהם הוא להכניס פינת לימודים לחדר שלהם, על מנת שיוכלו להכין שיעורים, לקרוא וללמוד בצורה מסודרת, נוחה ובריאה. בכתבה זו ניתן מספר טיפים חשובים בנושא זה.
מה צריך להיות בפינת לימודים?
חדרי ילדים שונים מאד אחד מהשני, בהתאם לילד או לילדה, למשפחה והעדפותיה, למקום מגורים ולסגנון חיים. חלק מהחדרים מבולגנים ולא ניתן למצוא בהם את הידיים והרגליים וחלק מהחדרים מסודרים (ולעיתים אפילו יותר מדי מסודרים). בין אם ילדכם הוא מסודר או בלגניסט, חשוב מאוד שפינת הלימודים שלו תהיה מסודרת באופן יחסי. בפינת לימודים איכותית צריכים להיות כמובן שולחן עבודה, כסא נוח ורצוי גם מחשב. כיום, כבר בכיתה א' (ולעיתים אפילו לפני) הילדים נעזרים במחשב האישי, ולכן, אם אתם יכולים להרשות זאת לעצמכם, הכניסו לפינת הלימודים גם מחשב אישי. אלמנטים נוספים הם מנורה, מדפים (לספרים ולמחברות) ומגירות נוחות לכלי הכתיבה. כל אלה הם דברים מובנים מעליהם, אך המיקום והסידור של כל הפריטים והרהיטים הללו הוא לא תמיד ברור ומובן מאליו. השאלות בנוגע ליצירת פינת לימודים הן רבות ומגוונות, למשל – איזה שולחן לבחור (באיזה גובה ורוחב), כיצד לבחור כסא מתאים לילד (שיהיה גם נוח וגם בריא), כיצד לעצב את פינת הלימודים (מבחינת צבעים, חומרים גלם ועוד), כיצד ליצור מקומות אחסון נוחים ועוד. לכל השאלות הללו יש אין ספור תשובות וכל אחד צריך לברר מה הכי טוב עבור הילד שלו. ניתן להתייעץ כמובן עם אנשי מקצוע כמו נגרים, מעצבים ואפילו אדריכלים, אך בסופו של דבר, כל אחד מרגיש בתוך תוכו מה הכי טוב לילד שלו.
כמה טיפים חשובים
חשוב להתייעץ מצד אחד ולהקשיב לעצמכם מהצד השני, אך בכל זאת, להלן מספר טיפים חשובים, אשר נותנים מענה לחלק מהשאלות שהצגנו:
- עצם יצירת פינת הלימודים הוא כבר הצעד הראשון והחשוב ביותר. חשוב מאוד ליצור לילד פינת עבודה משל עצמו, גם על מנת לסגל הרגלי למידה וגם על מנת לייצר ריכוז (פינת עבודה ללא ספק יוצרת סוג של ריכוז).
- חשוב לבחור שולחן כתיבה (שהוא למעשה משטח העבודה) שלא יהיה גדול מדי, אך מצד שני שיהיה בו מקום למחשב אישי. מומלץ להתאים את הגובה והרוחב של השולחן לכל ילד באופן ספציפי.
- חשוב מאוד ליצור תאורה מתאימה. בחרו מנורת שולחן שתעשה את העבודה ותאיר בצורה נכונה וממוקדת את השולחן. את השולחן עצמו מומלץ למקם מתחת לחלון על מנת שיהיה מואר.
- הקפידו על מגירות נוחות וזמינות לאחסון כלי הכתיבה והמחברות. גם כמה מדפים ליד השולחן לא יזיקו.
- אפשר להשתמש בכוורת (עבור הספרים) או בכל רהיט עיצובי אחר שיהפוך את הפינה ליפה ומזמינה יותר.
- מחשב אישי עם גישה לאינטרנט הוא כיום כמעט הכרח. מומלץ לא לוותר על כך!
וכמובן, לאחר שארגנתם את הפינה, אל תשכחו לשבת עם הילדים שלכם, לעזור להם עם שיעורי הבית ולהפוך את חווית הלימודים שלהם למהנה ומועילה!
כתיבת תגובה